![Kuva: Maija Mikkola Kotalaavu takaviistosta kuvattuna. Laavu sijaitsee pienen mäen nyppylän päällä.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fluontoon-fi-cms-production.druid.fi%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2F2024-04%2FEtelaKonnevesi_VuoriKalajan_kotalaavu_MaijaMikkola.jpg&w=3840&q=75)
Retkeilyrakenteet Etelä-Konnevedellä
Etelä-Konneveden kansallispuiston reiteillä on monipuoliset palvelut niin päiväretkeilijälle kuin pidempiä retkiä tekevälle. Alueella on mm. tulentekopaikkoja, puolikotia, laavuja, telttailualueita, laitureita sekä kuivakäymälöitä.
Tulentekopaikat ja keittokatokset
- Taukopaikat ovat yhteisiä levähdyspaikkoja, huomioithan muut retkeilijät.
- Taukopaikoilla ei ole jätehuoltoa, vie roskat mennessäsi.
- Tulenteko on sallittu vain huolletuilla ja merkityillä tulentekopaikoilla.
- Tarkista aina voimassa oleva maastopalovaroitus ennen tulentekoa. Maastopalovaroituksen aikana tulenteko on rajoitettua.
- Tulentekopaikoilla on valmiina polttopuita. Muista, että voit joutua itse pilkkomaan puut. Käytäthän puita säästeliäästi.
- Älä polta roskia äläkä revi tuohta elävistä puista. Pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä.
- Viimeinen tulipaikalta poistuva on aina vastuussa tulen sammuttamisesta.
- Lisäohjeita tulentekoon liittyen ›
Hanhitaipaleen kalasataman laavu
Laavu
Laiva-ja kanoottilaituri, veneenlaskupaikka, info, pysäköinti, kanoottivuokraus ja wc
Pieni Navettasaari
Laavu
Rantautumis laituri, WC
Keskilahti nuotiopaikka
Tulentekopaikka
Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.
Iso-Pyysalo laavu
Laavu
Laavun läheisyydessä leiriytyminen on sallittua. Telttoja mahtuu laavun yhteyteen arviolta 6. Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.
Vuori-Kalaja puolikota
Laavu
Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Telttoja mahtuu taukopaikan yhteyteen arviolta 5. Puolikodan läheisyydessä leiriytyminen on sallittua.
Vuori-Kalaja nuotiopaikka
Tulentekopaikka
Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.
Enonranta puolikota
Laavu
Puolikodan läheisyydessä leiriytyminen on sallittua. Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Telttoja mahtuu taukopaikan yhteyteen arviolta 5.
Iso-Pyysalo nuotiopaikka
Tulentekopaikka
Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.
Konnekoski nuotiokatos
Keittokatos
Ylläpidosta vastaavat Kosken ja Lassilan kalastuskunnat. Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.
Lapinsalo puolikota
Laavu
Puolikodan läheisyydessä leiriytyminen on sallittua. Telttoja mahtuu taukopaikan yhteyteen arviolta 4. Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa.
Kaituri laavu
Laavu
Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on Etelä-Konneveden kansallispuistossa kokonaan kiellettyä, myös hormillisissa tulisijoissa. Telttoja mahtuu taukopaikan yhteyteen arviolta 5.
Juomavesi
- Luonnonvedet suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä juomavetenä.
- Älä tiskaa tai peseydy suoraan vesistössä tai kaivon kannella.
- Muista imeyttää käytetty pesuvesi maahan riittävän kauas vesistöistä tai vesipisteistä.
- Lue lisää juomavedestä ›
Käymälät
- Muista tuoda oma wc-paperi.
- Tarkista käymälää koskevat ohjeet paikan päällä.
Jätehuolto
- Huomaathan, että Vuori-Kalajan, Kalajan pysäköintialueen ja Konnekosken käymälät ovat umpisäiliökäymälöitä, jotka tyhjennetään imulla. Niihin ei saa laittaa ruuantähteitä tukkeutumisvaaran vuoksi.
- Älä polta roskia, vaan vie ne mennessäsi.
- Muista ottaa roskapusseja mukaan retkelle lähtiessäsi.
- Ruoantähteitä ei saa heittää luontoon.