![Sorastettu polku kulkee metsässä, jossa on mäntyjä ja kuusia. Polulla kävelee kaksi retkeilijää.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fluontoon-fi-cms-production.druid.fi%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2F2024-09%2FSalla_Taivaantavoittelijan_Taipaleen_kestavoity_osuus_220921_AnnaPakkanen.jpg&w=3840&q=75)
Polkujen sorastamisen eli kestävöinnin taustalla on monia syitä. Sorastettu reitti estää ympäröivän luonnon kulumista. Kun polku on käyntimääriin suhteutettuna tarpeeksi leveä, siitä ei ole tarve poiketa. Tasainen sorastettu polku parantaa esteettömyyttä ja mahdollistaa reitillä kulkemisen vaikkapa lastenvaunujen kanssa. Joissakin paikoissa kestävöity polku helpottaa huollon ja pelastuslaitoksen pääsyä paikalle. Sorastamalla voidaan myös korvata pitkosten tarve reitin märissä kohdissa.
Eteläisessä Suomessa järvien jääpeite ei ole enää itsestäänselvyys, eli talven huoltotoimetkin hyötyvät sorastetuista poluista. Reitin kestävöinnin rakentamisen jälkeen luonnollinen maisemointi tapahtuu kohtuullisen nopeasti ja sorastettu reitti sulautuu maisemaan.